woensdag 25 november 2015

Blog van Aleid Arends over haar ervaringen bij Bathroom Scenario

Van klarinet naar musical naar koor
Begin dit school jaar ben ik lid geworden van studentenkoor Bathroom Scenario. Ik heb hiervoor op musical gezeten waar ik ben begonnen in het orkest als klarinettist. Later kreeg ik rolletje in stuk en ben ik zingen steeds leuker gaan vinden. Sinds dit school jaar woon en studeer ik in Groningen. Naast mijn studie was ik op zoek naar iets muzikaals. Ik ben op internet gaan zoeken, maar dit bleek nog niet heel gemakkelijk. Uiteindelijk kwam ik uit bij de website van Bathroom Senario en deze sprak mij gelijk aan. Vooral de insteek van lekker zingen sprak mij erg aan.

In het begin was ik best zenuwachtig en had ik niet echt een idee van wat ik kon verwachten. Dit gevoel werd gelijk weggenomen toen ik de eerste keer mee deed. Gewoon lekker mee zingen. Het is een hele fijne groep waar iedereen erg enthousiast is en je lekker jezelf kan zijn.

De nummers zijn erg gevarieerd wat het zingen erg leuk maakt. Alles wordt meerstemmig gezongen wat soms best nog wel even wennen is. Ik had hier zelf al wel wat ervaring mee, maar dat is echt niet nodig om lekker mee te kunnen zingen.  

maandag 16 november 2015

Blog van Mayon Bulthuis over haar ervaringen bij Bathroom Scenario



Blog van Mayon

  
Mijn indruk van het koor? Als je het mij vraagt is het het gezelligste koor van Groningen. Ik kan natuurlijk niet helemaal objectief zijn, omdat ik niet weet hoe het is om lid te zijn van de andere koren, maar dan nog zou mijn mening niet snel veranderen.


Afgelopen maart ben ik op zoek gegaan naar een studentenkoor in Groningen, omdat ik graag weer wilde zingen. Zangles werd me te duur en een koor leek mij erg gezellig. Ik wilde graag bij een koor met mannen en vrouwen waar geen klassieke muziek gezongen werd. Bathroom Scenario is dus het perfecte koor voor mij!


Meteen vanaf het begin was het al erg gezellig en al vrij snel voelde ik me hier helemaal op mijn plek! Er hangt altijd een gezellige sfeer en ik kan wel zeggen dat ik er heel veel vrienden bij heb gekregen sinds ik bij het koor zit!

Er is alleen één klein minpuntje: ik kan niet bij alle repetities aanwezig zijn doordat ik zelf soms andere verplichtingen heb, meer dan het vorige Bathroomjaar. De repetitie is toch echt wel iets waar ik vaak naar uitkijk door de gezelligheid en ontspanning. Ook voorbereiden voor de musical (en natuurlijk het opvoeren zelf) is erg leuk, inclusief alle grapjes die dan gemaakt worden. Eigenlijk worden er altijd heel veel grapjes gemaakt. En als kers op de taart klinken we ook niet bepaald slecht, al zeg ik het zelf. ;)