woensdag 25 november 2015

Blog van Aleid Arends over haar ervaringen bij Bathroom Scenario

Van klarinet naar musical naar koor
Begin dit school jaar ben ik lid geworden van studentenkoor Bathroom Scenario. Ik heb hiervoor op musical gezeten waar ik ben begonnen in het orkest als klarinettist. Later kreeg ik rolletje in stuk en ben ik zingen steeds leuker gaan vinden. Sinds dit school jaar woon en studeer ik in Groningen. Naast mijn studie was ik op zoek naar iets muzikaals. Ik ben op internet gaan zoeken, maar dit bleek nog niet heel gemakkelijk. Uiteindelijk kwam ik uit bij de website van Bathroom Senario en deze sprak mij gelijk aan. Vooral de insteek van lekker zingen sprak mij erg aan.

In het begin was ik best zenuwachtig en had ik niet echt een idee van wat ik kon verwachten. Dit gevoel werd gelijk weggenomen toen ik de eerste keer mee deed. Gewoon lekker mee zingen. Het is een hele fijne groep waar iedereen erg enthousiast is en je lekker jezelf kan zijn.

De nummers zijn erg gevarieerd wat het zingen erg leuk maakt. Alles wordt meerstemmig gezongen wat soms best nog wel even wennen is. Ik had hier zelf al wel wat ervaring mee, maar dat is echt niet nodig om lekker mee te kunnen zingen.  

maandag 16 november 2015

Blog van Mayon Bulthuis over haar ervaringen bij Bathroom Scenario



Blog van Mayon

  
Mijn indruk van het koor? Als je het mij vraagt is het het gezelligste koor van Groningen. Ik kan natuurlijk niet helemaal objectief zijn, omdat ik niet weet hoe het is om lid te zijn van de andere koren, maar dan nog zou mijn mening niet snel veranderen.


Afgelopen maart ben ik op zoek gegaan naar een studentenkoor in Groningen, omdat ik graag weer wilde zingen. Zangles werd me te duur en een koor leek mij erg gezellig. Ik wilde graag bij een koor met mannen en vrouwen waar geen klassieke muziek gezongen werd. Bathroom Scenario is dus het perfecte koor voor mij!


Meteen vanaf het begin was het al erg gezellig en al vrij snel voelde ik me hier helemaal op mijn plek! Er hangt altijd een gezellige sfeer en ik kan wel zeggen dat ik er heel veel vrienden bij heb gekregen sinds ik bij het koor zit!

Er is alleen één klein minpuntje: ik kan niet bij alle repetities aanwezig zijn doordat ik zelf soms andere verplichtingen heb, meer dan het vorige Bathroomjaar. De repetitie is toch echt wel iets waar ik vaak naar uitkijk door de gezelligheid en ontspanning. Ook voorbereiden voor de musical (en natuurlijk het opvoeren zelf) is erg leuk, inclusief alle grapjes die dan gemaakt worden. Eigenlijk worden er altijd heel veel grapjes gemaakt. En als kers op de taart klinken we ook niet bepaald slecht, al zeg ik het zelf. ;)

woensdag 28 oktober 2015

Blog van Dorien Jansonius over haar ervaringen bij Bathroom Scenario

Gezelligheid!
“Ook ik ben sinds een paar kleine weekjes lid van het gezellige zangkoor Bathroom Scenario. Ik ben dol op zingen! Niet alleen zing ik altijd luid onder de douche en stiekem in de trein met mijn muziek mee, ook vind ik het ontzettend leuk om met een hele groep samen te zingen. Vroeger heb ik dit met mijn beste vriendin Iris een hele poos gedaan; samen zaten we gezellig op musicalles en zongen we de sterren van de hemel met een hele club. Toen we begonnen met studeren zochten we iets nieuws; Iris begon te snuffelen op het internet en kwam bij het koor Bathroom Scenario uit.
Heel nieuwsgierig zijn we naar de repetitie gegaan. En al gelijk deden we mee! De groep koorders waren zo gezellig, open en enthousiast dat dat helemaal oversloeg op mij en mijn beste vriendin. En niet alleen dat; ook waren de liedjes interessant en voor ieder wat wils. De meerstemmigheid klonk ontzettend mooi! Ik was soms wel een beetje de tekst kwijt (hihi) omdat ik de bladmuziek niet heeeelemaal onder de knie had. Iris en ik hadden op de middelbare school wel muzieklessen gevolgd waar zo af en toe bladmuziek aan te pas kwam, maar het was toch wel even wennen. Maar na vier weken zit dat al aardig onder de knie!

http://cps-static.rovicorp.com/3/JPG_400/MI0001/394/MI0001394073.jpg?partner=allrovi.comHet fijne van Bathroom Scenario is dat iedereen heel gezellig, enthousiast en open is. Je kan lekker jezelf zijn bij elke repetitie. Na de eerste repetitie was iedereen heel vriendelijk. En niet alleen dat is het leukste aan mijn koor: ook worden er hele leuke activiteiten georganiseerd die me heel vrolijk maken. Zo zijn we bijvoorbeeld lekker naar het pannenkoekenhuis geweest en gaan we met de kerst naar de kerstmarkt om te zingen. Dit idee zit al de hele tijd in mijn achterhoofd! Dat lijkt me heel gezellig en leuk.
Mijn favoriete liedje wat we zingen? Dat is toch wel Si Ya Hamba! Van dit nummer krijg je echt zo’n groepsgevoel. We hebben er zelfs al pasjes bij! Het is een nummer wat ik en Iris nog helemaal niet kende, maar het is nu een favoriet.


Het koor is heel gezellig en een echte aanrader. Ik raad iedereen aan om een keertje te komen kijken!”
Liefs,

Dorien Jansonius

maandag 26 oktober 2015

Iris Bom lid van Bathroom Scenario haar ervaringen

"Lekker zingen"
Iris Bom
Sinds kort ben ik lid van studentenkoor Bathroom Scenario. Ik ben dol op zingen, en heb ook meerdere jaren zanglessen gevolgd. Ook zat ik samen met mijn beste vriendin Dorien op musical. Sinds wij zijn gaan studeren dit nieuwe schooljaar, wilde we allebei wel weer iets muzikaals gaan doen. Ik ben gaan googelen en kwam terecht bij Bathroom Scenario, leuke website waar je echt door wordt getrokken. Heel informeel allemaal en de boodschap dat de koorleden gewoon echt van zingen houden kwam wel over. Ik heb een mailtje gestuurd namens ons en we mochten gelijk langskomen. 

Vanaf het moment dat Dorien en ik binnenstapte bij de eerste repetitie was iedereen gelijk heel enthousiast. Zing lekker mee!  De nummers waren voor ons wel even wennen,  en zeker ook de bladmuziek. Veel leden kunnen goed noten lezen alleen Dorien en ik hebben daar nog niet veel van gezien… 

Na de repetitie werden we pas echt enthousiast gemaakt , we kregen veel leuke informatie en gingen vervolgens daardoor ook die zaterdag erna naar de introductiedag. We hebben samen met het koor gegeten en gezellig bij Astrid thuis na gekletst. Door al deze leuke spontane mensen zouden Dorien 
en ik al alleen daarom bij het koor gaan. Er worden super veel leuke dingen georganiseerd en dat ook met veel enthousiasme. 

Wat ik zelf heel mooi vind aan het koor is dat iedereen in  z’n waarde gelaten wordt. Iedereen mag lekker zichzelf zijn en daar wordt je totaal niet op afgerekend. Als nieuwtje bij een hechte groep is natuurlijk altijd effe lastig, maar Bathroom Scenario is dat totaal niet zo, je voelt gelijk  thuis. 

Aan de nummers begin ik ook steeds meer te wennen, ik kan goed meekomen en als het effe niet lukt wordt ik goed geholpen. De dirigent doet het met veel plezier dat kun je aan alles merken. De nummers zijn misschien niet altijd de soort nummers wat ik uit zou kiezen maar dat maakt het juist zo bijzonder, het is heel wat anders en ik kijk op een heel andere manier naar een bepaald stuk. Dat spreekt me erg aan! 

Wat ik jammer vind is dat ik nog niet elk lid heb gezien of gesproken, veel zijn er niet bij de repetities. Met het hele koor heb ik nog niet gezongen. Ik hoop dat dat binnenkort nog is gaat komen. 

Verder raad ik zeker iedereen aan om lid te worden van het koor, lekker zingen en zeker heel gezellig!! 

Van: Iris Bom

donderdag 22 oktober 2015

Even voorstellen... Eddy Scenario

Sinds het begin van dit Bathroomjaar hebben we een nieuwe aanwinst binnen de vereniging. Mag ik jullie voorstellen aan Eddy Scenario. Het olifantje van de vereniging. 25 jaar lang heeft Eddy vastgezeten in het logo van Bathroom Scenario maar eindelijk heeft hij zijn weg naar buiten weten te vinden. Eddy is een olifant die van veel gezelligheid houdt en graag langs komt bij evenementen en bijna altijd aanwezig is op de repetities. Samen met de leden maakt hij dat de optredens een groots succes worden.

Mocht je Eddy Scenario eens in het echt willen ontmoeten, kom dan een keer langs op onze open repetities. Iedereen is welkom en bij ons hoef je geen auditie te doen en dat is maar goed ook want Eddy mist nog wel eens de juiste nootjes.

Kijk voor meer informatie op onze Facebookpagina of ga naar www.bathroomscenario.nl 

Eddy Scenario